Skoletjeneste

Åbningssæson

1. maj til 30. september

 

Dagligt kl. 11 - 16. Lukket mandage - undtagen i ugerne 27, 28, 29, 30 og 31 samt uge 42, hvor der også åbnes kl. 10.00.

 

Priser 2016

 

Voksne: 50 kr.

Grp. over 10 pers.: 45 kr.

Børn under 13 år: Gratis

 

Rundvisning á 1 time: 300 kr. (max 20 pers.)

Ved flere end 20 pers. arrangeres flere rundvisninger á 200 kr.

 

Oplæg i Cafe, ½ time: 150 kr.

 

Forlænget åbningstid: 500 kr. pr. time

 

OBS.: Forhøjede priser til arrangementer!

Kom og prøv vores spændende, nye digitale tiltag på Hessel!

Videoklip: Stemningsindtryk fra Herregården Hessel

Videoklip: Høstdag på Hessel 2013

Skoletjeneste 2015

Vi indledte i 2014 et samarbejde med Kim Callesen, som er mangeårig museumsunderviser på Vesthimmerland museum, som fortsætter i 2015. Vi er meget glade for samarbejdet!

Åbningstider for skoler: 1. april – 1. november (lukket mandage)

Kl. 9.00 – 13.00

 

Pris: pr. klasse (ca. 26 elever) og kun 1 klasse ad gangen:

300 kr. i materialegebyr for 3 timer, som skal være indbetalt inden besøg på 9174 -1800053451

Læreren ringer og aftaler en dag med Museet Herregården Hessel. Her snakkes om klassen og hvilke forventninger I har. Der bestilles aktiviteter – som vi prøver at efterkomme. Dette er afhængigt af klassetrin, og vores frivillige.

 

Der er muligheder for:

  • Udklædning
  • Rundvisning
  • Værksteder/aktiviteter
  • Gamle lege
  • Evt. en snak om gamle genstande, som man må røre
  • Evt. en aktuel historieoplæsning
  • Evt. en fortælling om stavnsbåndet

 

Vær opmærksom på, at nogle af værkstederne kun er bestemte måneder!

Se oversigter over værksteder og aktiviteter her:

 

 

Aktiviteter

Hente vand med åg, vaske tøj på vaskebræt, rulle tøj, stive tøj, væve med Hessel væverne, støbe lys, tænde op i det gamle komfur og lave mad her, kærne smør, stryge med gammeldags strygejern, smede med smedelauget, save og hugge brænde, trædrejning, rebslagning, binde koste, lave mad på bål, gammeldags lege.

Vi opdeler klasserne i:

  • Indskoling: 1.-3. klasse
  • Mellemtrin: 4.-6. klasse
  • Udskoling: 7.-9. klasse

 

Vi har taget højde for trinmål for de forskellige klassetrin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Før besøget

Læreren får tilsendt oplysninger om, hvilke værksteder/aktiviteter der bliver, og sørger for at klassen inden besøget er delt op i hold. Desuden får læreren tilsendt en oversigt for dagens forløb, så man ved, hvornår og nogenlunde hvor lang tid hver ting tager.

 

På dagen

Betaling i caféen – derefter går man over i skolestuen, hvor tøj, madpakker m.m. kan opbevares. I skolestuen vil en lille del af dagens aktiviteter ske, men det veksler mellem aktiviteter og ro.

 

Efter besøget

Vi vil gerne have en evaluering fra såvel lærere som elever sendt pr. mail. Vi forventer, at læreren er en aktiv medspiller, som tager ansvaret for sin klasse og med de forbud, der måtte være på et museum.

 

OBS. Man skal selv have madpakke med. Der kan købes kaffe/te, vand, frokosttærter, kager, is og godter.

Kontakt: info@herregaarden-hessel.dk

Tlf.: 98 63 81 25 / 20 58 22 01

Indskoling (1.-3. klasse)

I indskoling arbejder vi med ”børn omkring år 1900 - hvad hjalp de til med hjemme, og hvad legede de”. På Hessel handler det om at røre ved, at snakke og at lege. Et par af børnene vil vi gerne have til at hjælpe os under rundvisningen. Vi håber, at læreren laver en evaluering, som sendes til os bagefter.

 

Mellemtrin (4.-6. klasse)

På mellemtrinet vil vi gerne, at eleverne på forhånd har taget lidt hul på emnet – for eksempel med interview af deres bedsteforældre eller oldeforældre om deres barndom/hverdag, som de har noteret op. Dette kan der evt. snakkes om i klassen inden besøget. På mellemtrinet handler det om ”børns arbejde på landet omkring år 1900, og hvad fik de at spise”. På Hessel handler det om at høre, snakke og prøve selv. Vi vil gerne, at eleverne tager aktivt del i en evaluering, som de evt. skriver på stedet.

 

Udskoling (7.-9. klasse)

I udskoling vil vi også gerne, at eleverne på forhånd har taget lidt hul på emnet – med interview af deres bedsteforældre eller oldeforældre om deres barndom/hverdag, som de har noteret op. Dette kan evt. bruges i klassen inden besøget. Under rundvisning vil et par elever (efter aftale) opleve at skulle udføre nogle ting. I udskoling handler det om ”karle- og pigearbejde på landet omkring år 1900 og om kønsroller”. På Hessel handler det om at høre, prøve og diskutere. Hvis det er en 8. klasse, vil vi fortælle om stavnsbåndet her på Hessel. Vi vil gerne, at eleverne tager aktivt del i en evaluering, som de evt. skriver på stedet.

 

Copyright © 2013 Herregården Hessel - Hesselvej 40B, 9640 Farsø - Tlf. 98 63 81 25 / 20 58 22 01 - CVR: 13 88 74 97 -