Aktiviteter

Åbningssæson

1. maj til 30. september

 

Dagligt kl. 10 - 16.

Lukket mandage - undtagen i ugerne 27, 28, 29, 30 og 31 samt uge 42.

 

Priser billetter 2018

 

Voksne: 50 kr.

Grp. over 10 pers.: 45 kr.

Børn under 13 år: Gratis

 

Priser guide 2018

 

Rundvisning á 1½ time hverdage: 300 kr. (max 20 pers.)

Rundvisning á 1½ time weekends: 500 kr. (max 20 pers.)

 

Oplæg i Cafe, ½ time hverdage:

150 kr.

Oplæg i Cafe, ½ time weekends:

300 kr

 

Forlænget åbningstid: 500 kr. pr. time

 

OBS.: Forhøjede priser til arrangementer!

 

 

Videoklip: Høstdag på Hessel 2013

Videoklip: Stemningsindtryk fra Herregården Hessel

 

Aktiviteter 2018

 

Efterårets dag - dyr, husflid og markarbejde

Søndag d. 23. september kl. 10-16.00

På denne dag vil flere forskellige dyr være repræsenteret, store som små. Få viden og inspiration af fåreavlere, eller af andre kapaciteter som fortæller om aktuelle ting. Får bliver klippet og ulden forarbejdet. Børn kan også prøve at være med.

På Hessels omkringliggende marker kan man se veteranklubben Vesthimmerland køre med de gamle traktorer og maskiner og forvandle stubmarker til sort muld ved pløjning og harvning på gammeldags vis. Karlelauget er i marken og hjælper med roeoptagning, og der bliver taget kartofler op med de gamle maskiner. Besøgsgæsterne kan fylde en pose med markens guld og tage med hjem. Der vil være konkurrencepløjning og ”Årtusinders markarbejde”, hvor man kan se fremskridt med plovens arbejde i gennem tusind år, men også nye tiltag.

Overalt på Hessel vil der vises forskellige former for levendegørelse. Smedene arbejder i den gamle smedje, væverne ved de gamle væve og trædrejerne ved bænken i værkstedet. På gårdspladsen er rebslageren i gang. I bygningerne vil der være arbejdende stande og udstilling af mange former for håndværk og husflid. Her har man mulighed for både at kikke på, lade sig inspirere og måske prøve forskellige ting.

Der kan købes frokost, kaffe og kage.

Entre: 50 kr (børn under 13 år gratis)

 

Efterårsferie

uge 42 mandag-fredag kl.10.00 -16.00

Hver dag sker der noget for børn med relation til gamle dage og livet på landet. Det kan være smedning, træarbejde og trædrejning. Lysestøbning, kostebinding, vævning, rebslagning eller måske smørkærning. Det kan også være æblemostfremstilling, dragebygning eller måske skal du hjælpe med at lave mad på det gamle brændekomfur. Alt sammen noget børn kan deltage i og evt. få med hjem. Aktiviteterne skifter, så hold øje med program på hjemmesiden.

Der kan købes lette frokostretter og kaffe og kage.

Entre: 50 kr (børn under 13 år gratis)

 

Gammel jul - meget for børn

Lørdag og søndag d. 24-25 november kl. 10.00-16.00

Vi fortæller historien om jul på en gammel gård omkring år 1900. Men det er børnenes jul som vi fortæller! Det er om skik og brug i gamle dage og om overtro og kristendom. Men også om nisser, juletræer, gran og pynt, legetøj, dans om juletræet med gårdnissen, julemusik og sang. Vi har skiftende udstillinger om livet på en stor gård, hvor der bages i køkkenet og brygges i bryggerset, og ud over smagsprøver vil der strømme de herligste juledufte i gennem hele stuehuset. Der er aktiviteter i stuehus, stalde, lade, smedje og forvalterhus med forskellige former for boder, husflid og ting som børn selv kan lave og få med hjem. Kom og oplev stemningen af jul og atmosfæren i de gamle bygninger. Hvert år nye tiltag.

Der kan købes julerelateret frokost, kaffe, glögg og æbleskiver.

Entre: 50 kr (børn under 13 år gratis)

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013 Herregården Hessel - Hesselvej 40B, 9640 Farsø - Tlf. 98 63 81 25 / 20 58 22 01 - CVR: 13 88 74 97 -